Avondvierdaagse Huizen in 2019 afgelast

Na een redelijke drukke opkomst blijken er toch niet voldoende vrijwilligers beschikbaar te zijn op de benodigde plaatsen. Het bestuur van de Avondvierdaagse Huizen heeft daarom besloten om de loop dit jaar af te gelasten. In 2020 wordt er een laatste poging gedaan om het evenement weer op poten te krijgen.

Na de oproep in diverse media en via diverse kanalen zijn er ongeveer 20 reakties van mensen gekomen die aanboden om ondersteuning te bieden. De vacatures voor het controleren en uitzetten van de routes waren al snel opgevuld. Het tweede grote probleem, de verkeersregelaars voor de veiligheid onderweg, blijft echter bestaan. “Er hebben zich 7 mensen als verkeersregelaar aangeboden” vertelt voorzitster Esther Zieltjens. Nadat deze mensen zich hebben aangeboden is er direct een inventarisatie gemaakt bij de vaste vrijwilligers. “Het totaal aantal verkeersregelaars viel dusdanig tegen dat het totaal ongeveer hetzelfde was als in 2018. Maar dat was nu juist niet voldoende voor een veilige loop” vervolgd de voorzitster.

Er waren aanbiedingen waarbij tegen een aanzienlijk hogere financiele vergoeding er mogelijk mensen van buiten beschikbaar zouden zijn. Maar hier wilde het bestuur niet over denken. “Je kan het niet maken om een paar mensen een aanzienlijke vergoeding te betalen en anderen niet” geeft penningmeester Joel Wortel aan, “en bovendien zou dit direct uit de zakken van de deelnemertjes moeten komen wat misschien een verdubbeling van het inschrijfgeld tot gevolg heeft”.

De kasreserve is voldoende om een jaar pas op de plaats te maken maar volgend jaar moet er een beslissing komen. Het bestuur hoopt dat alle nieuwe vrijwilligers tegen die tijd nog steeds zin hebben om te helpen en zal andere mogelijkheden zoeken om voldoende extra vrijwilligers, met name verkeersregelaars, te zoeken.  Het bestuur gaat dus in het najaar van 2019 weer aan de slag met werving en planning.